Förstoringsglaset: Hayden Christensen

Hela namnet: Hayden Christensen

Födelsedag och -plats: 19.4.1981 (30 år), Vancouver, Canada

Yrke: Skådespelare


Hayden föddes i Vancouver, Canada, men han växte upp i Toronto. Hans far är dansk och hans mor är italiensk/svensk och han har tre syskon; Tove, Hejsa och Kaylen.

Han har ända sedan 90-talet varit med i tv och hans första betydelsefulla roll var i en tysk-amerikansk långfilm Livsverket (Life as a House) 2001
Han började som 12-åring med att vara med i en teveserie Family Passions, och efter det har han varit med i flera olika serier, filmer och reklamer. Hans slutliga viktiga roll var i Star Wars II och III där han var Anakin Skywalker.
Han har varit med i t.ex. New York, I love you, Awake, Factory girl mm.

(Hayden i teveserien Family Passions som 12-åring)

Hans hemliga knep med att lyckas med rollen, är att befinna sig som den karaktären han gör hela dagen. Han säger att det är tröttande, men det lönar sig. Annars kanske man inte drar rollen lika bra om man slappar som sig själv mellan tagningarna.

Tack vare sin starka benstruktur har Hayden varit ansiktet utåt för Louis Vuitton och Lacoste.

(Hayden i reklamen för Louis Vuitton)

Den unga pojken har blivit parad med flera olika stjärnor som Natalie Portman, Eva Longoria och Sienna Miller, men nu dejtar han O.C.-stjärnan Rachel Bilson och det har de gjort sedan 2007 då Rachel och Adam Brody gjorde slut. Paret träffades i filmningarna av filmen Jumper.
25.12.2008 var dagen då de förlovade sig, men på sommaren 2010 gick paret skilda vägar. Några månader senare var de tillbaka tillsammans igen, lyckligare än någonsin.

(Hayden och Rachel Bilson)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0