Förstoringsglaset: KE$HA

Hela namnet: Kesha Rose Sebert


Födelsedag och -plats: 1.3.1987 (24 år), Los Angeles, Kalifornien, USA


Yrke: Sångare och kompositör


Genre: Pop, elektro


Keshas barndom var inte lättaste då familjen utan far levde på socialbidrag och hade dåligt med pengar. Pebe försörjde förutom Kesha, också bröderna till Kesha – Lagan och Loiue. Familjen flyttade till Nashville, Tennesseeh och där levde Kesha sin uppväxt.


Kesha fick sin inspiration fär att bli artist av sin mor, Pebe Sebert. Tillsammans med henne skrev de låtar efter skolan och tack vare det är Ke$ha en god låtskrivare.


År 2005 var Seberts familj värdfamilj för Paris Hilton och Nichole Richie i serien The Simple Life.



När tjejen var 17 år, flyttade hon för sig själv till Los Angeles för att bli känd. Som 18-åring skrev hon sitt skivkontrakt med Dr. Lukes skivbolag. För att försörja sig själv som ensamboende i Los Angeles, jobbade hon som servitris.


Kesha hade sitt genombrott i samband med låten Right Round med artisten FloRida där hon medverkade, men hon blev världskänd med sin egna låt Tik Tok år 2009. Hon har också spelat in med Taio Cruz och Pitbull. Hon har dessutom varit med i t.ex. Katy Perrys musikvideo "I kissed a girl".



Utom att hon är en utmärkt artist, är hon också en mycket bra låtskrivare och har skrivit inte bara låtar för sitt eget bruk, utan också för flera andra kända artister som Miley Cyrus, Kelly Clarkson, The Veronicas mm.


Kesha är känd för sina poppiga låtar och sin särskiljande kläd- och hårstil. Hon har blivit jämförd med Lady Gaga.


Hon tycker om att bryta mot modereglerna och har setts med ansiktsmålningar, fullt klädd i zebradräkt, blåa läppar.. ja, allt som inte är 'okej' o modevärlden.



Man får en bild av tjejen att hon är mycket stark och har bra självförtroende, med endast det kommer man mycket långt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0