Förstoringsglaset: Selena Gomez

Hela namnet: Selena Marie Gomez

Födelsedag och -plats: 22.7.1992 (19 år), Texas, USA

Yrke: Skådespelare, artist, designer


Selena är dotter till skådespelaren Mandy Teefey och Ricardo Joel Gomez. Hon har mexikanskt och italienskt urpsrung, men hon föddes i Texas.

(Selenas lilla familj)

Namnet Selena kommer från en Tejano-sångare (Texikanskt och mexikanskt musik blandat), Selena.

Selenas föräldrar skildes när hon var bara 5 år, och därför växte hon upp ensam med sin mamma.


Intresset för skådespelande och övrig uppträdande kommer från mamma. När hon var liten följde hon med henne bakom scenen och fick se henne göra sig färdig inför hundratals människor, och Selena blev fascinerad.


Redan som 7-åring var Selena med i Barney & Friends som Gianny och efter det har det nästan regnat med olika roller. Hon har varit med i t.ex. Hannah Montana, Spy Kids, Lizzie McGuire mm.

(Selena i Barney & Friends)

Men den egentliga break-through rollen var huvudpersonen i Wizards of Waverly place som Alex Russo år 2007

Hon jämfördes med Miley Cyrus och det ryktades om att hon försökte ta Mileys plats som tonårs-stjärna, men Selena tog det som en komplimang att jämföras med en så stor stjärna.

2008 filmades en film Another Cinderella Story, där Selena var också huvudpersonen. Nu fick hon verkligen visa vad hon hade, för hon fick sjunga!

(Selena på scenen)

Efter rollen har Selena betraktas mer som en artist än en skådespelare, och nu för tiden har hon ett eget band The Scene.

Tillsammans med bandet har de gjort flera hitlåtar som A year without rain, Who says, Love you like a love song mm.

(Bandet The Scene)


Selena är också en mycket aktiv aktivist. Hon går för barnens rätter och har skänkt mycket pengar till bl.a. Unicef. Hon tycker att alla i hela världen borde få gå i skolan och är även med i Sears tillbaka-till-skolan kampanj. Därför fick hon vara med i kompaniets tv-annonser


2009 berättade den redan talangfulla flickan att hon skulle börja designer jobb med ett eget kompani, 'Dream out loud by Selena Gomez'. Samlingen innehåller bohemiska klänningar, skor, jeans, skjortor och mycket mer, men det speciella är att de är gjorda av återvinningsmaterial.

(Klädkollektionen 'Dream out loud')


Som säkert alla i hela världen vet är att Selena dejtar en av världens mest kända killar, Justin Bieber. Paret var väldigt länge vänner innan de berättade för median om deras förhållande.

Men Justin var inte den första för den söta tjejen. Hon har även dejtat Nick Jonas 2008 efter att han och Miley Cyrus hade gjort slut, men det tog inte länge förrän det nya paret också gjorde slut.

(Selena och f.d. pojkvännen Nick Jonas)

Men nu dejtar Selena lyckligt med Justin även om hon plågas av hysteriska Selena-haters. Hennes liv har blivit outhärdligt efter att hon och Justin kom ut med sitt förhållande. Hon undviker nätet och tidningsartiklar om sig själv.

(Nuvarande pojkvännen Justin Bieber)

19 år är inte mycket, därför tror vi att vi kommer ännu höra mycket av denna stjärnan, både på scenen och i kulisserna!

Kommentarer
Postat av: selma

HaHa, Hon Var lik när hon var liten!

2011-09-08 @ 19:23:12
URL: http://missanden.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0